Pro váš zrak


Tupozrakost při zaměstnání řidiče

30.11.2012 02:48

Dobrý den. Ve 12 letech u mě zjistili tupozrakost. Nikdy mě to neomezovalo. Dnes jsem prišla z preventivní prohlídky kde mi paní doktorka sdělila že nemohu vykonávat svoji práci. Pracuji jako řidič a jezdím s menší dodávkou. Ještě mě poslala na oční. Hrozím se toho že kvůli vadě skončím na PU.

Pokud je řízení motorového vozidla náplní Vaší práce, tak pro posuzování způsobilosti spadáte do skupiny 2. Zde jsou limity na zrakovou ostrost stanoveny následovně... lepší oko musí přečíst (a to i s brýlemi) řádek odpovídající 80 % normy a horší alespoň 10 % normy. Samozřejmě jsou tam i další podmínky. Naprostá většina tupozrakých na jedno oko toto splňuje, takže se zatím nestresujte. Jestli si chcete přečíst všechny podmínky, které se ke zrakovým funkcím vztahují, tak je najdete na https://www.neurosurg.cz/cs/node/131 v příloze č. 3. Pokud budete mít zájem můžete se obrátit i na Naše ambulance ve východních Čechách, například i na kliniku v Pardubicích.

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy

Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————