Pro váš zrak


Terapie astigmatismu

30.11.2012 02:02

Nechci brýle s cylindrem, preferuji operační výkon s dobrým viděním do dálky – jsem řidič. Věk 79 let, sportuji /kolo, plavání/, píši memoáry. Jsem soběstačný po všech stránkách. Prosím o doporučení typu výkonu a eventuálně pracoviště, je-li to možné.

Celková hodnota astigmatismu se skládá z rohovkového, čočkového a zbytkového astigmatismu. Takže fakt, že máte cylindry v brýlích ještě neznamená, že budou i po operaci. Právě i katarakta způsobuje čočkový astigmatismus, který se odstraní již samotným odstraněním čočky. Pokud je astigmatismus způsobem nepravidelným zakřivením rohovky, tak ten zůstane i po operaci. Řešení jsou v podstatě dvě....v případech, kdy je rohovkový astig. zhruba do 1,5 D, tak je možné provést LRI (limbární relaxační incizi). V podstatě se jedná o nářez na okraji rohovky, který způsobí její oploštění (koriguje astigmatismus). Druhou možností je tórická varianta nitrooční čočky jež se implantuje při operaci šedého zákalu. Tato na míru vyráběná čočka má v sobě zakomponovaný cylindr a po operaci ho plně kompenzuje. Na některých klinikách nabízí ještě třetí možnost, a to netórickou čočku a dokorekci pomocí femtosekundového laseru. Osobně se kloním k druhé uvedené variantě, ale bylo by nutné vidět výsledky Vašich vyšetření. Třetí variantu nedoporučuji, protože ve Vašem věku je vysoké riziko rozvoje syndromu suchého oka. Pracoviště si můžete zvolit jaké chcete, třeba dle doporučení známých... můžete se obrátit i na Naší Oční kliniku Oftex v Pardubicích, dále kliniky Lexum, Duovize a mnoho dalších, samozřejmě i větší nemocnice... tam jen pozor na kvalitu nitroočních čoček.

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy

Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————