Pro váš zrak


Oční lékař: Zčervenání oka při nošení kontaktních čoček

27.08.2012 23:22

Dobrý den, nosím kontaktní čočky asi 2,5 roku (měsíční denní stejné značky). Když jsem byla u moře, tak mi vždy ráno a večer zčervenalo jedno oko. Přes den, když jsem měla čočky, bylo vše dobré. Po návratu jsem šla k očnímu lékaři, který mi udělal výtěr oka a čočky poslal na rozbor. Tam ale nic nenašli. Doktor mi řekl, že čočky nemám nosit ještě 6 týdnů až 2 měsíce. Po 14 dnech jsem si čočky vzala na 2 dny a oko červené nebylo, ale včera jsem si čočky opět vzala a dnes jsem měla červené to stejné oko. Může to být z těch čoček? Dočetla jsem se, že propouští málo kyslíku a obsahují poměrně málo vody (čočky Frequency 55). Mám změnit čočky?
Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den paní Lucie, nemohla by jste poslat fotku, jak vypadá ono zčervenání oka? Je mnoho typů reakcí. Pokud jste si vzala nový pár čoček, tak jako první bych doporučil změnu roztoku a teprve poté čočky. Propustnost kyslíku u této čočky je dostatečná pro nošení přes den. Nedostatečná je pro přespávání s čočkou. A množství vody je dáno materiálem...FR 55 je hydrogelová čočka a 55% obsah vody je poměrně vysoký. Naopak, když by jste měnila kč, tak doporučuji přejít na silikonhydrogel, který má nižší obsah vody a proto méně vysychá a také má vyšší propustnost pro kyslík.

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy

Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————