Pro váš zrak


Oční lékař: Preventivní prohlídka na očním u sedmiletého dítěte. Potřebuje skutečně brýle?

28.08.2012 00:38

Dobrý den, dcera v tomto týdnu absolvovala prevent. prohlídku v 7 letech, kdy ji lékařka poslala na oční, údajně si pletla písmenka v dolním řádku. Na očním bylo sděleno, že se jedná o lehkou plusovou vadu na levém oku, a příští týden se máme stavit pro brýle. Bohužel vyšetření byla přítomna jen babička, více informací jí nesdělili. V diskuzi jsem si přečetla, že v tomto věku se jedná o fyziologický stav. Jsou opravdu nutné brýle? Bližší informace budu mít v pondělí, kdy jdu s dcerou osobně k oční lékařce. Děkuji.

Dobrý den, v sedmi letech může být ještě přítomna drobná plusová vada jako fyziologický nález, ale nesmí snižovat kvalitu vidění. Jestli dcera opravdu nepřečte spodní řádek, tak jsou brýle na místě. Problém je, že když by nenosila brýle na dálku, tak veškeré akomodační rezervy spotřebuje na kvalitní vidění do dálky a již pak nedokáže pořádně zaostřit do blízka. Navíc se oči nadměrnou akomodací velmi vyčerpávají, což může vést i k bolestem hlavy. 

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy

Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————