Pro váš zrak


Oční lékař: Poslední měsíc mám citlivé oči. Po nalíčení mě začnou svědit a pálit

27.08.2012 23:32

Dobrý den, celý život se líčím. Nikdy jsem neměla problémy s očima. Poslední měsíc je mám citlivé. Po nalíčení mě začnou svědit a pálit. Především víčka, také místa, kde jsou řasy...jsou suché a loupou se. Žádná mast z lékárny nepomáhá. Požívala jserm calcium, poté mi doporučili hydrocortision mast, kerou jsem použivala jen 4 dny. A oči stále svědí. Na líčidla jsem alergická nebyla, ale je možné, že na ně alergická jsem? Používám pořád ty samé. Tužky na oči jsem střídala, ale alergie nikdy také nebyla. Nyní se mi v levém oku jako by uděla boulička..menší, ale to místo zarudne, bolí jako kdyby se tvořil vřed a hodně se mlží. Po dvou dnech většinou zmizí. Ale za týden se to objeví zas, ale na jiném místě, ale pořád na tom samém oku. Většinou je to na kraji u vnitřního nebo vnějšího koutku, ale to uvnitř oka je to jako pod řasami na kůži. Celkově i pleť na obličeji mám ciltivější. Tvoří se mi ekzemy. Prosím o radu, jak postupovat. A pokud navštívit lékaře, tak jakého. Zda oční, kožní nebo alergologii? Děkuji za radu.

Dobrý den, domnívám se, že hydrocortison byla dobrá volba, ale nedala jste jí dostatek času. Po 4 dnech je možné pozorovat jen mírné zlepšení, ale výrazný efekt je až tak po týdnu. Jelikož se příznaky objeví po nalíčení, tedy po kontaktu cizího materiálu s okem a víčkem, tak zajděte nejdříve na oční. Tam se vyloučí zejména tzv. blefaritida (to je zánět očních víček). Je poměrně často u lidí, kteří trpí na ekzémové onemocnění a může být kosmetikou zhoršována. Příznaky jsou právě svědění, pálení a šupinky mezi řasami. Pokud oftalmolog nic nenajde, tak pak Vás odešle na alergologii. Rozvinutí alergie na dlouhodobě užívanou kosmetiku není vzácná.

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy

Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————