Pro váš zrak


Oční lékař: Obtíže se zrakem po úrazu oka tupým předmětem v minulosti

28.08.2012 00:34

Dobrý den. Ve 13 letech jsem měla úraz oka tupým předmětem, který mi způsobil něco se sítnicí. Byla jsem i hospitalizována v nemocnici. Čočka se mi špatně přizpůsobovala světlu. Teď je mi 17 let a často mě bolí hlava nebo přímo za očima. Když dlouho čtu nebo maluji, začne se mi obraz rozplývat a mám chvilkové bolení očí. Je možné, že by se mi čočka nevrátila do normální funkce? Předem děkuji za odpověď. B.

Dobrý den slečno B., čočka má zaostřovací funkci, ale světlu se nepřizpůsobuje. Clonou, která se přizpůsobuje intenzitě světla, je duhovka. Její funkce může být po úrazu omezena a to se nespraví. Bez znalosti stavu sítnice (písemná zpráva nebo osobní vyšetření), mohu jen odhadovat. V každém případě, rozmazávání obrazu a bolest za očima přecházející do bolesti hlavy může souviset jen s dioptrickou vadou, ale vzhledem k anamnéze navštivte lékaře.

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy

Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————