Pro váš zrak


Oční lékař: Mám zarudlé oči a popraskané žilky

17.07.2012 01:54

Dobrý den, už delší dobu asi 2 až 3 roky mám neustále zarudlé oči, nejhorší je to ráno když vstávám a večer, taky na umělém osvětlení, nebo při konzumaci alkoholu, přes den je to o něco lepší. Došel jsem si asi před rokem na oční a dostal jsem kapky Tobradex, ty mi to trochu zlepšily, ale po vysazení opět zarudlé, další kapky předepsané Allergocrom, ty mi asi po půl ročnim používání taky nijak nepomohly, zkusil jsem jít k jinému očnímu a ten mi zkusil dát Ocuflash, ten taky nezabírá, jedno oko se mi zdá, že mám přes den o něco víc zarudlé než to druhé. Dost mi to znepříjemňuje život, jak v pracovnim, tak i osobním životě. Budu Vám vděčný za každou radu, nevím na koho se s tímto problémem mám obrátit, občas kapu i kapky Visine Clasic, ty mi oči po ránu hodně rychle zklidní, ale stejně nemám úplně čisté bělmo, pořád mám vidět z blízka žilky, děkuji za jakoukoliv radu, je mi 21 let.

15. 6. 2012 - Odpověď týmu oční kliniky OFTEX:

Dobrý den, kapky visine clasic přestaňte užívat. Jejich účinek je pouze kosmetický a příznaky se prohlubují. Podle popisu se jedná o syndrom suchého oka. Používané kapky vyměňte za umělé slzy - nejlépe ve formě kapek bez konzervantů 4x denně a na noc ve formě gelu (př. visidic gel). Léčba je dlouhodobá, takže nečekejte efekt po týdnu, ale nejdříve po měsíci. Zároveň si musíte uvědomit, že přítomnost menšího počtu viditelných cévek je fyziologická. Jestli nebudete mít ani po třech měsících intenzivní terapie s umělými slzami pocit zlepšení, tak navštivte praktického lékaře. Popraskané žilky mohou být symptomem i celkového onemocnění (př. autoimunitní bechtěrev).

Číst dále: Mám zarudlé oči a popraskané žilky

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy
Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————