Pro váš zrak


Oční lékař: Diagnóza obrny očního svalu

07.08.2012 02:38

Dobrý den,  chtěla bych se zeptat jakým vyšetřením se zjistí obrna očního nervu?
Maminka 66let měla cca tři měsíce zpět pocit menší citlivosti půlky tváře, bylo provedeno vyšetření na CT bez nálezu. Po cca 14 dnech následoval vleklý zánět oka s  hospitalizací. Nyní po měsíci se objevilo na stejném oku šilhání a dvojité vidění při otevření obou očí, po týdnu přešlo do menší pohyblivosti oka ( pouze ze středu dovnitř, ven nelze ovládat ). Na očních vyšetřeních je vše v pořádku, na neurologii také nenašli příčinu jen jsme se dozvěděli , že může jít o obrnu očního nervu případně o prodělanou mozkovou příhodu. Za týden je objednána na vyšetření na magnetické rezonanci. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, diagnóza obrny očního svalu se stanovuje podle typickým příznaků a jejich vyšetření. Jsou jimi dvojité vidění (př. vyšetření Hessův štít), omezení pohyblivosti oka (jednoduchý test sledování předmětu) a velikost úchylky očí v primárním a sekundárním postavení (př. na troposkopu). Vše je bezkontaktní a nebolestivé. Příčinou může být porucha svalu, porucha nervosvalového spojení a nebo v okohybném nervu či jeho jádru. Takže je možné odeslat paní ještě na elektromyografii (kontaktní metoda vyšetření, která odliší poruchu svalů od poruchy nervů). Postup léčby bude určen až podle výsledků MR a strabologického vyšetření.

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy

Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————