Pro váš zrak


Oční lékař: Citlivost při nošení tvrdé kontaktní čočky

29.08.2012 12:32

Dobrý den, můžete mi prosím poradit - trpím vrozenou dystrofií rohovek diagnostikován Reis-Buckler´s. Zároveň jsem po dvou transplantacích a dvou PTK. Optik mi doporučil tvrdou kontaktní čočku, bohužel si oko nemůže zvyknout a edukaci provádím s pomocí znecitlivujících kapek - jinak bych se nemohla ani podívat rovně. Čočka je totiž malá a je prostě v oku hodně cítit. Změní se to po nějaké době a každodenním cvičném nošení? Potřebuji fungovat v práci :), a ne jen pomrkávat a neustále si kapat hylogel apod. Měkké kontaktní čočky prž bohužel nemají efekt na astigmatismus štěpu. Děkuji za radu.

Dobrý den, na rohovce časem dojde ke snížení citlivosti a její nošení bude snadnější. Pokud jsou problémy opravdu takto výrazné, tak je možné vyzkoušet ještě hybridní čočku (měkký okraj a tvrdý střed). Zda ale bude korekce dostačující na dálku neodhadnu. Doporučuji kontaktovat Beno Blachuta (Praha), který má s tvrdými čočkami velké zkušenosti.

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy

Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————