Pro váš zrak


Oční lékař: 3/4 astigmatické dioptrie u dítěte

07.08.2012 03:45

Dobrý den pane dr., mojí dceři 3 roky oční lékař stanovil diagnozu astigmatismus na pravé oko,  3/4 dioptrie, říkal, že je to oční vada, která se už nespraví, ale že na brýle to není, že možná bude PŘECHODNĚ potřebovat brýle do první třídy. 3/4 dioptrie se mi zdá dost, neměla by dcera brýle přece jen nosit? Na kontrolu mám přijít za rok. Děkuji za odpověď. K.Ch.

Dobrý den paní Ch., astigmatismus je nepravidelné zakřivení rohovky a nemá na kvalitu vidění tak velký vliv jako 3/4 dioptrie korigujících dalekozrakost či krátkozrakost. 3/4 astigmatické dioptrie opravdu není moc. Do půl dioptrie se to považuje za zcela fyziologický jev a neřeší se vůbec. Takže pokud tam není zároveň ještě sférická vada a obrázky četla (pokud to zvládla :-)  oběma očima stejně, tak rozhodně neřešit. Sledování je správný postup.

Tým oční kliniky OFTEX Pardubice

 

 

 

Sponzorované odkazy

Nejlevnější kontaktní čočky na internetu najdete na prodej-cocek.czOční klinika Pardubice


 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

—————

Zpět


or

11.07.2012 12:58

Webová prezentace byla spuštěna

Dnes byla spuštěna naše nová webová prezentace. V tomto článku popište, proč jste spustili novou prezentaci a co přinese návštěvníkům. Uveďte jaké máte cíle s projektem a co přinese uživatelům. Pokuste se návštěvníkům stručně a jasně sdělit, proč by se na tuto stránku měli pravidelně vracet a jaké...

—————